Pagina's

vrijdag 24 oktober 2014

Handwerkgenen ;-)


Mijn man heeft een grote kippenren gemaakt omdat wij het kippenhok toch wel wat klein vonden. Maar, bovenin was het zo kaal (vond ik) dus daar vliegen nu vrolijk een paar kanaries rond.


En dan nu de handwerkgenen. 
Mijn oma was coupeuse. Op haar 16e kreeg ze een trapnaaimachine van haar vader. Haar zussen kregen allemaal een kabinet (grote kast) maar omdat mijn oma op haar 5e polio had gehad kreeg ze dus een naaimachine, want boerin worden zat er door haar handicap niet in, maar coupeuse kon natuurlijk wel. Ik denk dat ze dat anders ook was geworden, want ik herinner me dat ze tot haar dood (ze werd 96) keek wat ik aan had, of ik wel goede stof had gebruikt en of het allemaal wel netjes gemaakt was. 
Ook was mijn oma altijd bezig met sokken breien (mijn man draagt ze nog steeds), truien breien en gordijntjes haken. 
Deze handwerkgenen heeft ze doorgegeven aan mijn moeder en ook aan mij! Ik ben er heel erg blij mee want ik vind het een super leuke tijdsbesteding. Je kunt overal handwerken. Gisteren nog in de auto ;-)
Hoe kom ik hier nu op?
Door mijn moeder. Ze heeft een heel leuke tas gehaakt. Kijk hieronder naar het resultaat! (het patroontje van de granny komt hier vandaan)
Natuurlijk zit er een voering in met extra vakjes, bijv voor een mobiel!


2 opmerkingen:

  1. Je hebt het zo te zien niet van een vreemde, nee :-) Je moeder heeft een mooie tas gemaakt, lekker vrolijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk, het is toch een extra gen ik weet het zeker :-p

    BeantwoordenVerwijderen